Mjesto susreta čovjeka s Bogom
Članak sa stare web stranice

Tečaj za voditelje kršćanske meditacije

Datum objave: 4. prosinca 2023.

Današnji sve više materijalizirani svijet sve više teži i žeđa za duhovnim. No dok čovjek na našim prostorima radi ateističkoga svjetonazora nije mogao imati puno ponuda duhovnoga sadržaja, danas mu se posvuda nude raznorazne duhovne i pseudoduhovne ponude. Tako je i na području meditacije. Velikome su broju ljudi u nas poznate istočnjačke meditacije, ali mali broj njih zna da uopće postoji kršćanska meditacija i što je ona.

U našem Centru već u dva puta organizirani seminari kršćanske meditacije, ali  osim takvih seminara željeli bismo i onima koji bi mogli u svojim sredinama i sami pokrenuti grupe kršćanske meditacije omogućiti osposobljavanje za vođenje kršćanske meditacije.

Na tečaj se mogu prijaviti svećenici, redovnice i redovnici, te laici uz preporuku župnika ili duhovnika da se radi o osobi koja živi praktičan kršćanski život te koja ima dovoljno vjerskog znanja da bi mogla jednom preuzeti vodstvo meditativne grupe. Formalna teološka naobrazba je dobrodošla ali nije uvjet.

Voditelj seminara je prof. dr. Milan Špehar, profesor na Teologiji u Rijeci, autor nekoliko knjiga i voditelj brojnih tečajeva o kršćanskoj duhovnosti, mistici i meditaciji.

Tečaj će se održavati tijekom sedam vikend-seminara  koji traju od petka popodne do subote navečer.

Prehrana i noćenje sudionika su osigurani u našem Centru.

Cijena cijelog tečaja je 2500 kn u što je uračunat smještaj, prehrana i kotizacija za svih sedam seminara, a platiti se može i u ratama ili za svaki seminar pojedinačno (357 kn po seminaru)

Prijaviti se možete web-obrascem ili na telefon ili e-mail našeg tajništva.

Dodatne informacije na [email protected]

Želite li pretražiti stranicu?
Centar Marijin dvor - 2024 © Izrada mediteranija.hr
cross