Mjesto susreta čovjeka s Bogom

Proizvodi i Suveniri

Dragi posjetitelji našeg Duhovno-obrazovnog centra Marijin dvor, Lužnica.

Predstavljamo vam naše proizvode i rukotvorine koje sestre milosrdnice tradicionalno rade već godinama, a možemo reći i stoljećima. U molitvi, razmatranju, duhovnom prebiranju i sestrinskim rekreacijama (druženjima) nastaju ideje, poticaji, proizvodi. Iz kuhinje sestara milosrdnica uvijek se mogao osjetiti predivan miris kolačića, likera, čajeva, pekmeza, meda od maslačka i prirodnog meda ili pak miris domaće tjestenine različiti oblika i izgleda kao i različite zimnice pripravljene od povrća iz vlastitih plastenika i vrtova: ajvar pečeni i kuhani, kisele paprike, krastavce, cikla, feferoni ljuti i slatki, i...

Sve te već uhodane i stare rukotvorine, izrađene s puno pažnje i ljubavi, iskoristile smo i pridružile novoj lužničkoj priči (apostolatu) koja služi kako u okrjepi duha tako i tijela. Stoga vam predstavljamo svoje suvenire i proizvode.

LJEKOVITI LUŽNIČKI ČAJ

Prema iskustvima onih koji su ga kušali, ljekoviti Lužnički čaj krijepi cijelo tijelo.
Prema iskustvima onih koji su ga kušali, ljekoviti Lužnički čaj krijepi cijelo tijelo. Pravi se od čak 25 ljekovitih trava koje svojim rukama prikupljaju sestre u parku i okolici dvorca, ali i diljem Lijepe naše. Također, dio nabavljamo i od drugih proizvođača, te od svega toga radimo već prokušanu mješavinu čaja koja je nadaleko poznata, ne samo u Hrvatskoj, BiH i Europi, već i izvan domovine sve do Južne Amerike, Salomonskih otoka, Australije, SAD i Kanade.
Ovaj dragocjeni napitak najbolje paše sam bez sladila ili blago zaslađen prirodnim medom.
U lipnju 2011. godine, Turistička zajednica Zagrebačke županije u okviru ekološko edukativne akcije Volim Hrvatsku Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor, Lužnica dodijelila je Priznanje Zeleni cvijet sa zlatnim znakom za originalni suvenir Lužnički čaj.

LUŽNIČKI MELEMI

Lužnički melemi napravljeni su s puno pažnje i ljubavi, pomno odabranim travama, čistim pčelinjim voskom, prirodnim aromatičnim uljima.
Namjena lužničkih melema
Stolisnik – prirodni antibiotik
Gospina trava – za vene
Neven – protiv gljivica
Lavanda – protiv osipa, uboda insekata i za lice
Smilje – za ljepotu
Lužnički melem – sadrži sve trave zajedno

LUŽNIČKA TJESTENINA

Lužnička tjestenina pripravljena je od domaćih jaja, domaće pirove pšenice i domaće pšenice.
Tjestenina dolazi u različitim oblicima: lužnička srca, autići, božićno nebo, klasični rezanci za juhu, široka tjestenina s vrganjima, peršinom, široka zelena tjestenina, široka klasična tjestenina, široka crvena tjestenina i još mnogo toga.

LUŽNIČKI LIKERI

Lužnički likeri pripravljeni su od domaćih biljnih i voćnih proizvoda koje sestre uzgajaju na svom imanju.
Tako izdvajamo samo neke od njih: domaća rakija šljiva, rakija travarica, rakija ružica od lužničkih ruža, rakija i liker od maslačka, liker od bazge, rakija od šipka, rakija od borovih iglica, aronije, trnina, gloga, liker od višanja, orahovac, liker od suhog i aromatiziranog voća.
Jednako tako prave tinkture od divljeg luka, borovih iglica, trave kičice.
Sve ove proizvode možete nabaviti na recepciji Centra svaki dan od 9,00 do 18,00 sati (osim nedjeljom) ili subotom u suvenirnici u parku od 9,00 do 17,00 sati.
Također, narudžba proizvoda moguća je i ispunjavanjem kontakt forme.
KONTAKT

SUVENIRI

Duhovno-obrazovni centar i drevni dvorac Lužnica sa svojom dugogodišnjom tradicijom nudi posebne tradicionalne lužničke proizvode.
Suvenire, kao što su Lužnički čaj, raznovrsni likeri i napitci u ukrasnim bočicama, domaći med, sušeno voće, mirisne kutije, ukrasne svijeće, lavanda te keramički i drugi suveniri koji nastaju marljivim radom sestara, možete nabaviti u Centru ili slanjem kontakt obrasca pri dnu stranice.

KONTAKT OPCIJE

Svidjela Vam se naša ponuda? Kontaktirajte nas pozivom na jedan od sljedećih brojeva ili ispunite niže priloženi kontakt obrazac.
Tajništvo radi dvokratno od 08-12 sati, te od 13.30-17.45 sati.
Tajništvo:
+385 1 3350 944
Obrazac za kontakt:
1. Pošaljite upit
Želite li pretražiti stranicu?
Centar Marijin dvor - 2024 © Izrada mediteranija.hr
cross