Mjesto susreta čovjeka s Bogom

Restoran Marijin Dvor

Bolji je zalogaj suha kruha s mirom, nego sa svađom kuća puna žrtvene pečenke.
Mudre izreke - 17.1.
Jeruzalemska Biblija

Sestre milosrdnice svetoga Vinka Paulskoga kroz svoju bogatu i časnu povijest uz mnogobrojne poslove i apostolat kojim su se bavile gajile su i karizmu kuhanja ili bolje rečeno karizmu kulinarstva. Ta karizma služila je, a i danas služi kao sastavni dio milosrdne ljubavi. Drugim riječima po njoj su sestre iskazivale bratsku ljubav kroz tjelesna djela milosrđa. Svjedočile su, ono što sveti Jakov naglašava u svojoj poslanici, vjeru djelima (usp. Jak 2,17) ili ono što je sveti Vinko tražio od svojih sljedbenika da ljube Boga, ali u znoju svoga lica i radom svojih ruku. To su činile iskreno i požrtvovno, a svako jelo bilo je začinjeno onim najvažnijim i najukusnijim začinom – milosrdnom ljubavlju.

Upravo sa svrhom iskazati ljubav potrebnima još davne 1925.godine od udovice Ane Rauch kupile su imanje i dvorac Lužnicu s ciljem prehranjivanja bolesnika i radnog osoblja u bolnici „Sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskoga“ u Vinogradskoj ulici, danas poznatoj kao Vinogradska bolnica.

Sestre su svoja kulinarska umijeća iskazivale u pripremanju hrane za siromahe, ali i u mnogim važnim ustanovama od Papinskog Hrvatskog Zavoda Svetog Jeronima, preko nuncijatura, biskupijskih ustanova, bolničkih kuhinja. Pripremale su hranu za pape, nuncije, kardinale, razne državnike i političare na najvišim, kako domaćim tako i stranim, razinama.

Danas, u novim okolnostima, ali istom karizmom – milosrđa i istim začinom – ljubavlju u svom Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor, Lužnica sestre otvaraju vrata svog restorana svima koji žele okusiti miris milosrđa i mira pod zaštitim Marijinom.

Nudimo prekrasan i jedinstven prostor blagovanja u starom baroknom dvorcu koji već više od tri stoljeća priča priču zaboravljenih običaja koje sestre svojim radom i jednostavnim, domaćim i ukusnim kulinarskim umijećima nastoje oživjeti. Još ljepšem i čarobnijem ugođaju doprinosi prekrasan perivoj – park dvorca Lužnica koji je proglašen zaštićenim kulturnim dobrom odnosno spomenikom parkovne arhitekture.

Pozivamo Vas da svoja obiteljska i poslovna slavlja, prijateljska druženja, proslave rođendana, krizmi, pričesti, obljetnica, imendana, božićna i novogodišnja slavlja/domjenke organizirate u našim drevnim prostorima.

KONTAKT OPCIJE

Svidjela Vam se naša ponuda? Kontaktirajte nas pozivom na jedan od sljedećih brojeva ili ispunite niže priloženi kontakt obrazac.
Tajništvo radi dvokratno od 08-12 sati, te od 13.30-17.45 sati.
Tajništvo:
+385 1 3350 944
Obrazac za kontakt:
1. Pošaljite upit
Želite li pretražiti stranicu?
Centar Marijin dvor - 2024 © Izrada mediteranija.hr
cross