Mjesto susreta čovjeka s Bogom
Članak sa stare web stranice

Tečaj kršćanske meditacije - 11. - 13. lipnja 2010.

Datum objave: 4. prosinca 2023.

tecaj_meditacijeProgram je završen.

Od jeseni u našem Centru održat će se edukacija za voditelje kršćanske meditacije. Informacije krajem kolovoza na našim stranicama.

Fotografije možete pogledati u našoj fotogaleriji.

https://luznica.com/tecaj-krscanske-meditacije/

Današnji sve više materijalizirani svijet sve više teži i žeđa za duhovnim. No dok čovjek na našim prostorima radi ateističkoga svjetonazora nije mogao imati puno ponuda duhovnoga sadržaja, danas mu se posvuda nude raznorazne duhovne i pseudoduhovne ponude. Tako je i na području meditacije. Velikome su broju ljudi u nas poznate istočnjačke meditacije, ali mali broj njih zna da uopće postoji kršćanska meditacija i što je ona.

Na tečaju meditacije najprije se govori što je kršćanska meditacija i što ona nudi i u kakvim je odnosima prema drugim vrstama meditacija i njihovim ponudama. Naglasak se stavlja na cilj kršćanske meditacije: susret čovjeka s Bogom, osluškivanje što mi Bog govori. Tečaj želi pomoći u zauzimanju stava slušanja. Koncentracija i usredotočenje na promatranje oko sebe, zapažanje; potom dolazi promatranje u sebi: disanje, položaj tijela.

Nakon toga dolazi objektna ili slikovna meditacija, molitva srca ili Isusova molitva, lectio divina, bezobjektna meditacija.

Tečaj je namijenjen svim uzrastima.

Voditelj seminara je prof. dr. Milan Špehar, profesor na Teologiji u Rijeci, autor nekoliko knjiga i voditelj brojnih tečajeva o kršćanskoj duhovnosti, mistici i meditaciji.

Početak seminara je u petak, 11. lipnja u 17 sati, a završetak 13. lipnja poslije ručka.

Cijena je 400 kn u što je uračunat smještaj, prehrana i kotizacija.

Prijaviti se možete priloženim web-obrascem ovdje na stranici ili na telefon ili e-mail našeg tajništva.

Želite li pretražiti stranicu?
Centar Marijin dvor - 2024 © Izrada mediteranija.hr
cross