Mjesto susreta čovjeka s Bogom
Članak sa stare web stranice

Izložba fotografija „Ptice – savršenstvo ljepote“ u dvorcu

Datum objave: 4. prosinca 2023.

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije organizira ciklus izložbi fotografija veleposlanika Republike Poljske u RH g. Macieja Szymańskog pod nazivom „Ptice – savršenstvo ljepote“. Tijekom 2014. godine izložba je bila postavljena  u Jastrebarskom, Ivanić-Gradu, Vrbovcu, Svetom Ivanu Zelini i Svetoj Nedelji, a za kraj godine i na području Grada Zaprešića. Duhovno-obrazovni centar ”Marijin dvor”, poznat kao mjesto susreta čovjeka s Bogom, tijekom prosinca ugostit će izložbu „Ptice – savršenstvo ljepote“ u dvorcu Lužnica.

Otvorenje izložbe „Ptice – savršenstvo ljepote“ bit će 5. prosinca 2014. godine (petak) s početkom u 17:30 sati, u dvorcu Lužnica, Lužnički odvojak 3, Zaprešić, a izložbu će otvoriti župan Zagrebačke županije mr.sc. Stjepan Kožić.

Izložbu čini 80 fotografija nastalih od 2007.  godine do danas. Fotografije su slikane diljem Europe, od Poljske, preko Portugala i Španjolske do Hrvatske i Crne Mlake.  Fotografiranje ptica spada među najteže fotografske aktivnosti. “Modeli” su izuzetno plašljivi, vrlo pokretni i aktivni, a često obitavaju na teškim i nepristupačnim terenima. Maciej Szymański veliki je zaljubljenik u prirodu, promatranjem ptica se bavi više od 25 godina, a fotografira intenzivno zadnjih 10-ak godina.

Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije i Duhovno-obrazovni centar ”Marijin dvor” pozivaju sve građane da razgledaju izložbu i uživaju u susretu duhovnosti,  kulturne baštine i savršenstvu prirode.

http://priroda-zagrebacka.hr/web/izlozba-fotografija-ptice-savrsenstvo-ljepote-u-marijinom-dvoru-u-luznici/

Želite li pretražiti stranicu?
Centar Marijin dvor - 2024 © Izrada mediteranija.hr
cross