Radno vrijeme

ZATVORENO
A) Ponedjeljkom
B) Tijekom državnih blagdana i praznika
Dvorac i park zatvoreni su i jednom mjesečno punih tjedan dana zbog provođenja duhovnih vježbi.
U 2020. godini, dvorac i park nisu otvoreni za posjetitelje tijekom sljedećih datuma:
- Listopad: 11. - 17.
- Studeni: 02. - 07.
- Prosinac: 24. - 31.
OTVORENO
Utorak - Nedjelja: Od 09 - 17 sati

Cijena ulaznica

DVORAC - ulaznice
A) Odrasli – 25 HRK
B) Djeca – 20 HRK
PARK - ulaznice
Organizirane skupine (vrtići, škole itd.) - 10 HRK / osoba.
POSEBNI UVJETI I DODATNE INFORMACIJE
A) Ulaz u dvorac i park su besplatni za pojedina događanja.
B) Za vrijeme otvorenih događanja (Dan otvorenih vrata, Božićni sajam i sl.) dvorac će se moći razgledati prema posebnom programu za taj dan.
C) Za grupe od 20+ osoba te sve organizirane posjete obvezna je najava i dogovor telefonom ili e-poštom, bez obzira na vrijeme posjeta.
Obilazak obično traje od 70 - 90 minuta.
Dvorac se može obići i uz korištenje kolica ili drugih pomagala za kretanje.
Mjesto susreta čovjeka s Bogom
Članak sa stare web stranice

Božićni sajam 2018.

Datum objave: 10. studenoga 2018.

Poštovani i dragi posjetitelji Lužnice,

adventsko vrijeme prigoda je za pripremu za Božić na razne načine i na svim razinama. To i priliči tako velikom blagdanu i otajstvu naše vjere. Lužnica je mjesto koje nam je sam Bog podario za okrjepu kako duha tako i tijela. Svake godine u adventu nudimo vam po dvije duhovne obnove koje će nam pomoći da obnovimo duh i da istinski promislimo o otajstvu Božića. Uz te duhovne sadržaje, možemo reći da već gotovo tradicionalno, nudimo i poznati Lužnički božićni sajam, na treću adventsku nedjelju točnije od 15. do 16. prosinca, koji nam može pomoći da skromnim, ali vrijednim darom okrijepimo i tijelo.

I možemo se s pravom pitati pa što je tu novo s obzirom da adventskih sajmova ima napretek i u svim gradovima i s raznoraznim ponudama. I to je točno. No mi se ne možemo i ne želimo uspoređivati ni natjecati s ponudom koju nudi prebogati advent u Zagrebu ili blještavilo trgovačkih centara. Ne želim reći da te ponude nisu dobre ili korisne, ali činjenica je da nas nerijetko svojim blještavilom i čistom komercijalizacijom odvlače od biti onoga što slavimo i Božića kojemu se radujemo.

Nama je upravo cilj izbjeći komercijalizaciju božićnog otajstva i poruke koju nam Božić nosi. Stoga u predivnom ambijentu Lužnice želimo vam ponuditi, iz sestarske lužničke radinosti, skromne, ali lijepe darove kojima možete obdariti svoje najbliže. Jer nije stvar u veličini dara već u veličini srca koje dar poklanja i prima.

Na sajmu će se pronaći već poznati lužnički proizvodi: lužnički čaj, tjestenina, domaći božićni kolači, likeri, domaći pčelinji med, pekmez, domaća šljivovica te prigodni poklon paketi. Kao i svake godine tiskali smo i lužnički kalendar sa slikama dvorca i perivoja. Moći će se štogod i prizalogajiti zahvaljujući marljivim rukama naših sestara kuharica.

Sajam završava euharistijskim slavljem u nedjelju u 17,00 sati.

Stoga vas sve srdačno pozivamo da te trenutke provedete s nama u obiteljskom ozračju i druženju u Lužnici.

Dobro nam došli i Bog vas blagoslovio!

Želite li pretražiti stranicu?
Centar Marijin dvor - 2021 © Izrada mediteranija.hr
cross