Mjesto susreta čovjeka s Bogom
Članak sa stare web stranice

Božićni sajam 2018.

Datum objave: 4. prosinca 2023.

Poštovani i dragi posjetitelji Lužnice,

adventsko vrijeme prigoda je za pripremu za Božić na razne načine i na svim razinama. To i priliči tako velikom blagdanu i otajstvu naše vjere. Lužnica je mjesto koje nam je sam Bog podario za okrjepu kako duha tako i tijela. Svake godine u adventu nudimo vam po dvije duhovne obnove koje će nam pomoći da obnovimo duh i da istinski promislimo o otajstvu Božića. Uz te duhovne sadržaje, možemo reći da već gotovo tradicionalno, nudimo i poznati Lužnički božićni sajam, na treću adventsku nedjelju točnije od 15. do 16. prosinca, koji nam može pomoći da skromnim, ali vrijednim darom okrijepimo i tijelo.

I možemo se s pravom pitati pa što je tu novo s obzirom da adventskih sajmova ima napretek i u svim gradovima i s raznoraznim ponudama. I to je točno. No mi se ne možemo i ne želimo uspoređivati ni natjecati s ponudom koju nudi prebogati advent u Zagrebu ili blještavilo trgovačkih centara. Ne želim reći da te ponude nisu dobre ili korisne, ali činjenica je da nas nerijetko svojim blještavilom i čistom komercijalizacijom odvlače od biti onoga što slavimo i Božića kojemu se radujemo.

Nama je upravo cilj izbjeći komercijalizaciju božićnog otajstva i poruke koju nam Božić nosi. Stoga u predivnom ambijentu Lužnice želimo vam ponuditi, iz sestarske lužničke radinosti, skromne, ali lijepe darove kojima možete obdariti svoje najbliže. Jer nije stvar u veličini dara već u veličini srca koje dar poklanja i prima.

Na sajmu će se pronaći već poznati lužnički proizvodi: lužnički čaj, tjestenina, domaći božićni kolači, likeri, domaći pčelinji med, pekmez, domaća šljivovica te prigodni poklon paketi. Kao i svake godine tiskali smo i lužnički kalendar sa slikama dvorca i perivoja. Moći će se štogod i prizalogajiti zahvaljujući marljivim rukama naših sestara kuharica.

Sajam završava euharistijskim slavljem u nedjelju u 17,00 sati.

Stoga vas sve srdačno pozivamo da te trenutke provedete s nama u obiteljskom ozračju i druženju u Lužnici.

Dobro nam došli i Bog vas blagoslovio!

Želite li pretražiti stranicu?
Centar Marijin dvor - 2024 © Izrada mediteranija.hr
cross