Mjesto susreta čovjeka s Bogom
Članak sa stare web stranice

Božićna duhovna obnova od 21. do 23. prosinca 2018.

Datum objave: 4. prosinca 2023.

Voditelji: dr. sc. Valerija Kovač,
dr. sc. Stjepanka Stanić
Početak - petak, 21. prosinca 2018. godine
Okupljanje u petak u poslijepodnevnim satima
Prvo predavanje – 17,00 sati
Završetak - 23. prosinca 2018. godine s ručkom
Broj slobodnih mjesta: 40 jednokrevetnih i 6 dvokrevetnih soba
Cijena – 550 kn 
Prijave: najkasnije do 19. 12. na telefon tajništva 01 3350 944, na e-mail: [email protected] ili web-obrascem ovdje ispod teksta

Duhovna obnova pod nazivom "Isklijat će mladica iz panja Jišajeva" održat će se u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor – Lužnica.
Htjeli smo vam na početku došašća kao i na samom kraju došašća ponuditi duhovnu obnovu. U ovoj zadnjoj nalazimo se skoro pa u vigiliji samog Božića. Ovim trodnevljem koje bi započelo u petak u 17 sati upoznavanjem i kratkim uvodom te klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom od 20,30 do 21,30 sati započeli bismo neposrednu pripravu za svetkovinu Božića.
Duhovna obnova zamišljena je tako da bismo kroz sliku i riječ pokušali približiti otajstvo Božića, otajstvo Utjelovljenja s kojim je započelo naše spasenje. I slika i riječ trebali bi nam pomoći da otvorimo srce Božiću, da pustimo Boga u vlastiti život. Jer Božić se događa svaki put kada Bog kuca na vrata našega srca koje onda postaje ili svratište u kojem se ne nađe mjesta za Boga ili “štailca” koja prima Boga i koju Bog rado pohađa bez obzira na sve siromaštvo koje će u njoj naći ili bijedu kojoj je uzrok naš vlastiti grijeh. Bitno je samo otvoriti mu vrata srca i ugostiti Onoga koji nas toliko ljubi.
Dobro nam došli!

Želite li pretražiti stranicu?
Centar Marijin dvor - 2024 © Izrada mediteranija.hr
cross