Mjesto susreta čovjeka s Bogom

PROSLAVLJEN DAN OTVORENIH VRATA

Subota, 22.10.2022.
Datum objave: 23. listopada 2022.

U subotu, 22.10.2022. godine proslavljen je Dan otvorenih vrata. Događanje se tradicionalno slavi na prvu nedjelju u mjesecu listopadu, no zbog vremenskih neprilika bili smo prisiljeni odgoditi proslavu. I doista Bog nam je u svojoj velikoj dobroti podario prelijep dan.

Slavlje je započelo na najljepši mogući način - Euharistijom, a predvodio je vlč. Danijel Hačko, župnik župe sv. Vida u Brdovcu. Na sam dan liturgija slavi svetog papu Ivana  Pavla II., što je opet i znakovito i lijepo. Prigodnom propovijedi vlč. Hačko istaknuo je kako logikom ovog svijeta i današnjeg modernog društva zlo, grijeh i sve ono što je suprotno lijepom, dobrom, svetom danas aktualno. Kao lik i uzor življenja približio nam je lik sv. Ivana Pavla II. Od srca zahvaljujem našem Župniku koji se uvijek rado odazove kad god ga trebamo.

Posebno mi je drago što je ovo događanje naišlo na velik odaziv i zhvalna sam mnogobrojnim posjetiteljima bez kojih bi isto bilo presiromašno.

Nakon Euharistijskog slavlja svi posjetitelji mogli su nabaviti prigodan obrok (ćevape u lepinji, luk, te domaću štrudlu od jabuka i štrudl od buće i sira). Također, posjetitelji su mogli nabaviti i naše domaće proizvode (ajvar, pekmeze, zimnicu, med, tjesteninu, čaj, i jo puno toga...).

Svi su mogli uživati u čarima dvorca iznutra uz stručno vodstvo naše časne majke Miroslave Bradica.

Posebno zahvaljujem ansamblu "Prvi komin Senjžanin" koji je prelijepim pjevanjem obogatio ovo događanje i srca posjetitelja.

Isto tako od srca zahvaljujem gospođi Zvjezdani Klarić voditeljici Udruge "Nobiles de Croatia" Lipicanska barokna raskoš s kojima već dugogodišnje surađujemo i koja se uvijek rado odazove te ovu svečanost učini još ljepšom i raskošnijom.

Zahvaljujem od srca našim prijateljima za pomoć i organizaciju: mojoj bivšoj učenici i žogici Ivani Radić, gosp. Mariju Ranjec, gosp. Vedranu i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da ova svečanost prođe u najljepšem mogućem ozračju. Isto tako zahvaljujem djelatnicima našeg Centra za svu pomoć.

Zahvaljujem i medijima koji su ovo događanje popratili, na poseban način Radio Sljeme i Dobro jutro Hrvatska.

I još jednom najveća zahvala ide Dobrom Bogu koji nas je podario prelijepim vremenom i na kraju slavlja blagoslovio kišom.

Ujedno Vas pozivam da pratite našu web stranicu i događanja koja ćemo uskoro najaviti.

 

Želite li pretražiti stranicu?
Centar Marijin dvor - 2024 © Izrada mediteranija.hr
cross