Radno vrijeme

ZATVORENO

Zbog cjelokupne situacije oko COVID-19 te zbog potresa u kojima je nastradao i dvorac - dvorac i park Lužnica do daljnjeg su zatvoreni.

OTVORENO

Do daljnjega zatvoreno. Za bilo kakav posjet dvorcu ili parku potrebno se najaviti mailom.

Cijena ulaznica

DVORAC - ulaznice

A) Odrasli – 25 HRK
B) Djeca – 20 HRK

PARK - ulaznice

Organizirane skupine (vrtići, škole itd.) - 10 HRK / osoba.

POSEBNI UVJETI I DODATNE INFORMACIJE

A) Ulaz u dvorac i park su besplatni za pojedina događanja.
B) Za vrijeme otvorenih događanja (Dan otvorenih vrata, Božićni sajam i sl.) dvorac će se moći razgledati prema posebnom programu za taj dan.
C) Za grupe od 20+ osoba te sve organizirane posjete obvezna je najava i dogovor telefonom ili e-poštom, bez obzira na vrijeme posjeta.

Obilazak obično traje od 70 - 90 minuta.

Dvorac se može obići i uz korištenje kolica ili drugih pomagala za kretanje.

Mjesto susreta čovjeka s Bogom
Upiši pojam za pretragu

Otajstvo Križa sjaji

Rifulge il mistero della croce. Meditazioni per ogni giorno della Quaresima
Datum objave: 28. veljače 2021.

U izdanju poznate talijanske izdavaćke kuće Ancora izišla je jedna zanimljiva knjižica pod nazivom: “Rifulge il mistero della Croce. Meditazioni per ogni giorno della Quaresima” (Sjaj otajstva križa ili Otajstvo križa sjaji. Razmatranja za svaki dan u korizmi).

To su razmišljanja (meditacije) oca Reniera Cantalammessa, franjevca kapucina. On je poznati duhovnik i propovjednik Svete Stolice. Sveučilišni professor, autor mnogih knjiga, članaka, meditacija prevedenih na različite jezike.

Razmatranja u ovoj knjizi jako su zanimljiva, kratka i korisna za osobnu duhovnu izgradnju i za rasvijetljenje otajstva Križa i Vazmenog otajstva.

Stoga sam za svaki dan u korizmi prevela ova razmatranja, naravno prijevod je neslužbeni, ali nadam se da će biti razumljiv i čitljiv.

Tako i ovim putem želimo na našoj web stranici pomoći svima onima koji tragaju za kvalitetnim tekstovima, a ujedno želimo da uz ova razmatranja bolje uronite u otajstvo Križa. Jednako tako želimo i molimo da vas sve obasja i rasvijetli to otajstvo Kristova križa.

S. Stjepanka Stanić

Želite li pretražiti stranicu?
Centar Marijin dvor - 2022 © Izrada mediteranija.hr
cross