Mjesto susreta čovjeka s Bogom

Ministar dr. Gordan Grlić Radman s obitelji posjetio sestre milosrdnice u Lužnici

O obljetnici susreta vanjskih poslova EU - Gymnich
Datum objave: 8. ožujka 2021.

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman s obitelji je u nedjelju posjetio Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor Lužnica u Zaprešiću.

 

Ministar je istaknuo značajan rad Centra, te se osvrnuo na hrvatsko predsjedanje  Vijećem EU-a, kada je Hrvatska uspješno organizirala neformalni sastanak ministara vanjskih poslova tzv. Gymnich upravo u Lužnici.

– Treća korizmena nedjelja u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor u Lužnici o kojem brinu sestre milosrdnice. Zahvala na toplom i srdačnom gostoprimstvu Časnoj Majci Miroslavi Bradici, poglavarici Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog, te sestri Stjepanki Stanić, ravnateljici Duhovno-obrazovnog centra Marijin dvor, kao i ocu Mati Milošu na predvođenju svete mise. Sestre milosrdnice neumorno skrbe o Centru i pružaju dom i utjehu svim starijim i bolesnim sestrama te čuvaju i baštine ovo mjesto okupljanja, obnove i susreta na jedan poseban način.

Dvorac Lužnica sagrađen je sredinom 18. stoljeća u stilu kasnog baroka. Zbog ljubavi sestara milosrdnica prema Majci Božjoj, dvorac Lužnica je 1928. godine dobio naziv „Marijin dvor“ te pod tim nazivom djeluje i kao duhovno-obrazovni centar. Impresivan je rad sestara, kao i njihovi bogati dobrotvorni i obrazovni sadržaji.

Točno prije godinu dana, za vrijeme hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a, Hrvatska je uspješno organizirala neformalni sastanak ministara vanjskih poslova tzv. Gymnich upravo u Lužnici – napisao je ministar dr. Gordan Grlić Radman na svom Facebook profilu.

Želite li pretražiti stranicu?
Centar Marijin dvor - 2024 © Izrada mediteranija.hr
cross