Radno vrijeme

ZATVORENO

Zbog cjelokupne situacije oko COVID-19 te zbog potresa u kojima je nastradao i dvorac - dvorac i park Lužnica do daljnjeg su zatvoreni.

OTVORENO

Do daljnjega zatvoreno. Za bilo kakav posjet dvorcu ili parku potrebno se najaviti mailom.

Cijena ulaznica

DVORAC - ulaznice

A) Odrasli – 25 HRK
B) Djeca – 20 HRK

PARK - ulaznice

Organizirane skupine (vrtići, škole itd.) - 10 HRK / osoba.

POSEBNI UVJETI I DODATNE INFORMACIJE

A) Ulaz u dvorac i park su besplatni za pojedina događanja.
B) Za vrijeme otvorenih događanja (Dan otvorenih vrata, Božićni sajam i sl.) dvorac će se moći razgledati prema posebnom programu za taj dan.
C) Za grupe od 20+ osoba te sve organizirane posjete obvezna je najava i dogovor telefonom ili e-poštom, bez obzira na vrijeme posjeta.

Obilazak obično traje od 70 - 90 minuta.

Dvorac se može obići i uz korištenje kolica ili drugih pomagala za kretanje.

Mjesto susreta čovjeka s Bogom
Upiši pojam za pretragu

JEDANAESTI DAN - Isus Krist je moj Gospodin

U izrjeci “Isus je Gospodin!” postoji subjektvni aspekt, koji ovisi o onom tko ga izgovara.
Datum objave: 8. ožujka 2021.

U izrjeci “Isus je Gospodin!” postoji subjektvni aspekt, koji ovisi o onom tko ga izgovara. Pitao sam se, često, zašto demoni, u Evanđelju, nikada ne izgovaraju ovaj naziv za Isusa. Oni idu dotle da Isusu kažu: “Ti si Sin Božji!”, ili “Ti si Svetac Božji!” (usp. Mt 4, 3; Mk 3,11; 5, 7; Lk 4, 41), ali nikada nismo čuli usklik: “Ti si Gospodin!”.  Najuvjerljivi odgovor čini mi se ovaj. Reći: “Ti si Sin Božji”, znači prepoznati jednu činjenicu koja ne ovisi o njima i koju oni ne mogu promijeniti. Ali reći: “Ti si Gospodin!” je jako različito. To uključuje osobnu odluku. To znači prepoznati ga Gospodinom i staviti se pod njegovo gospodstvo (vlast). Kada bi tako učinili, prestali bi biti onon što jesu i postali bi ponovno anđeli svjetla.

Ova riječ uistinu dijeli dva svijeta. Reći: “Isus je Gospodin!”, znači slobodno ući u prostor njegove vladavine. To je kao da kažemo: Isus Krist je “moj” Gospodin; on je pravi razlog moga života; ja živim “za” njega, ne više “za sebe samoga”: “Jer nitko od nas sebi ne živi, nitko sebi ne umire. Doista, ako živimo, Gospodinu živimo, i ako umiremo, Gospodinu umiremo. Živimo li dakle ili umiremo – Gospodinovi smo” (Rim 14,7-8). Najveća kontradikcija koju čovjek uvijekdoživljava, ona između života i smrti, je pobijeđena. Najveća kontradikcija sada nije ona između života i smrti već između onoga živjeti “za Gospodina”, i živjeti “sami sebi”. Živjeti za same sebe je novo ime za smrt.

S talijanskog prevela s. Stjepanka Stanić

Želite li pretražiti stranicu?
Centar Marijin dvor - 2022 © Izrada mediteranija.hr
cross