Mjesto susreta čovjeka s Bogom

BOŽIĆ NA DAR

humanitarna akcija za djecu iz doma Nazorove i Laduča
Datum objave: 5. siječnja 2022.

Dana 16. prosinca 2021. godine u Duhovno-obrazovnom centru Marijin dvor Lužnica održano je događanje pod nazivom "Božić na dar". Radi se zapravo o  humanitarnoj akciji za djecu iz dječjeg doma Nazorova i Laduč za koju smo pripremili prigodan adventsko-božićni program u suradnji s udrugom Nobiles de Croatia koju vodi gosp. Zvjezdana Klarić. U akciju su se uključili Turistička Zajednica Zagrebačke Županije na čelu s gosp. Ivanom Alilović kojoj od srca zahvaljujemo za potporu i suradnju; Javna ustanova Zaleni prsten Zagrebačke Županije na čelu s gospođom dr.sc. Tatjanom Masten Milek, LD Vidra Dubravica, Hrvatski Sokolarski Savez, Planinarsko društvo Zagreb na čelu s gosp. Ivanom Radić, Provincija Bezgrješnog Začeća BDM, Zagreb - Družbe sestara miosrdnica Svetog Vinka Paulskoga.

Program su posebno obogatili sokolari te poniji i najmanji konji na svijetu iz ergele gosp. Zvjezdane Klarić. Djeci su podjeljeni prigodni darovi, te se druženje nakon pripredbe nastavilo za obiteljskim stolom za sve sudionike.

Od orca zahvaljujem svima koji su se na ovu humanitarnu božićnu akciju odazvali kako bismo svoje vrijeme i konkretne darove darovali onima koji su najpotrebniji . djeci. Jer izmamiti samo jedan dječji osmjeh više je nego sve naše žrtve i akcije koje poduzimamo u adventu, a ovdje je bilo prelijepo gledati vesela lica djece koja vas darivaju svojim bezazlenim dječjim osmjesima.

Samim tim počastili smo i proslavili i samoga Boga koji nam je upravo u liku nevina i bezpomoćna dijeteta došao ususret.

Neka sva ova događanja budu na veću slavu Božju, na čast Blažene Djevice Marije i na korist braći ljudima. Nadam se da ćemo i sljedeće godine uspjeti ostvariti i organizirati ovakva događanja.

Želite li pretražiti stranicu?
Centar Marijin dvor - 2024 © Izrada mediteranija.hr
cross